L5B

Licht voor de wereld.

Donderdag kwam mevrouw Griet van Lier naar onze klas. Zij werkt als vrijwilligster voor de organisatie " Licht voor de wereld." Dit is een organisatie die als doel heeft  leerlingen te sensibiliseren omtrent de problematiek van blindheid en slechtziendheid in ontwikkelingslanden. Dit via lessen in de klas.

Zo mochten mijn Zeppeliners  gebruik  maken van verschillende leermiddelen (blindenstokken, simulatiebrillen, brailleboeken, braille schrijfmateriaal, oogtesten, hulpmiddelen en aangepaste materialen voor blinde personen...) en  zelf ervaren hoe het is om blind te zijn.

Ook zagen ze aan de hand van filmpjes wat de impact van blindheid en slechtziendheid is in Afrika en wat Licht voor de Wereld doet om vermijdbare blindheid te bestrijden en ervoor te zorgen dat blinde kinderen naar school kunnen gaan.

Per kind kregen mijn leerlingen een bundel  met informatie. U vindt deze terug in de flappenmap van de kinderen bij het deeltje WO.

Ik deed aan mijn Zeppeliners volgend voorstel: vanaf maandag zal er in de klas een spaarpot staan voor de rest van het schooljaar, daarin kunnen de kinderen centjes stoppen voor de organisatie. Elk centje is belangrijk, misschien hebben we op het einde van het schooljaar wel voldoende bijeen gespaard om een operatie te kunnen betalen voor één persoon. Dit kost €52.

Dat zou fijn zijn !!